Első utunk mint mindenkinek, a kórházból vezetett hazáig. Kint lakunk külterületen, így a 40 fok meleghez, párosult a földút ringatózása, meg az én imátkozásom, hogy csak egyszer érjünk haza, mert nagyon ki volt a testem. 

Mára sokat alakult az utazási rutinunk, de nem volt ez elsőre fákjás menet.

 

Az első kettesben történő "csavargásunk" az orvoshoz történt 3 hetes korban. Hazafelé az úton, le kelett húzódni, annyira sírt Dorka, kiderült, hogy melege volt, mert mikor levettem a pulcsiát, megnyugodott. Teljes higgadsággal kaptam elő a cicimet az út szélén a kocsiban, a város határán ugyan már kívül ... kb 2 méterrel, és adtam a baba szályába, mint egy szomj oltóként. 

A gyenge kezdés után erős visszaesés következett, amikor egy másik alkalommal, anyukámnál hagytam a leánykát, és én elindultam ügyet intézni. Azt mondta, ahhh nem kell a táska úgy se lesz éhes, nyílván kitaláljátok, hogy de éhes lett. Kb 20 perc alatt és a 10 ből 2 dolgot elintézve lóhalálában nyargaltam vissza a kocsihoz .... tényleg futva, na az mondjuk vicces volt .... és onnan anyához. Újabb tanulságot vontunk viszont le, két táska kell, egy anyának és egy a babának. 

Aztán jöttek a nagyobb túrák. 5 hetes volt mikor elösször a Dédi mamához mentünk 100km, másfél óra. Akkor egész ügyes volt. De volt azóta olyan, hogy 4 szer álltunk meg, semmi nemjó, teljes káosz. 

Egy szó mint száz itt a tapasztalás : 

- Nincs két egyforma utazás, még a 7 kilóméterre lévő városközpontig sem.

- Legyen nállad rövid távra: pelenka, popsi törlő, krém, kézfertőtlenítő, váltás ruha (rövid és hosszú újjú body, nadrág, még zokni is), textil pelenka, tápszeres babának, vagy anyatejeseknek iváshoz, forralt víz, külön tartóban tápszer, ami jól záródjon, cumisüveg, pelenkázó alátét, valami játék ami lefoglalhatja, a baba iratai.

Hosszútávra: mindezek hatványozott mennyiségben, emelett ha ott is alszotok akkor kb a fél gyerekszobát tényleg magaddal kell vinni. Ezt mi úgy oldottuk meg, hogy az alap dolgokból ott is van. Pl utazóágy, fürdőkád, fűrdető. De viszem a törülközőt, olajat, vatta pamacsot, takarót, több ruhát, az etetős párnát. Ez nyilván attól függ, hogyan szerelkezünk fel ott ahová megyünk. 

Egy nagyon fontos dolog van szerintem amit még 5 méteren is be kell tartani. Ha bármi van, húzódj le az autóval, és csak akkor legyen a baba kivéve, mikor a jármű teljesen megállt. Akkor is ha nem csak ketten utaztok. Soha ne legyen kézben a gyermek amikor az autó mozgásban van. Bármi történhet, tudjuk milyen rosszak az utak, egy kátyú is elég, nekik a kis testükben egy apró ütés is végzetes tud lenni. Ne forogj hátra, vagy oldalra hozzá, ha te vezetsz, mert akkor nem az útra figyelsz, hanem rá. Inkább állj meg, és érjetek oda 5 percel később mint soha!