A gyermekágyi szakasz nagyon fontos időszak, mamának is babának is. Nagy az apa szerepe is és mégsem akkor fogod mindezt érezni. 

Én a szülés utáni második napon  kerültem haza a kórhàzból. Azzal indítottam  hogy másnap kitakarítottam a fürdőt. Mindenki azt mondta pihenjek most amíg lehet, de ez nem olyan dolog amit úgy el lehet tenni mint egy kiló almát befőttnek, hogy jó lesz később. Plusz vannak dolgok amiket meg kell csinálni.

 

Teljesen életerősnek és aktívnak éreztem magam az első perctől. Aztán jött, hogy 3 óránként kelteni kell a babát, mert besárgult. És mivel így kb én is beálltam erre a ciklikusságra, elkezdtem fáradni. 

A főzésről mint olyan gyakorlatilag teljesen leszoktam. A férjem nem itthon ebédel egymagamra meg nem fogok főzőcskézni. Gyors fagyasztott sültkrumpli sütés, elősütött rántott hús, bolti francia saláta. Ilyeneken élek. Főleg mióta kiderült, hogy epekövem van. Mindentől is rosszul vagyok. 

Az első két hét után azt vettem észre, hogy Dorottya aludna éjjel, ha hagynám. Rákérdeztem orvosnál, védő nőnél, ők azt mondták, de keltsem. Keltettem még másfél hétig. Aztán elhatároztam meglátom mi van ha nem keltem. Az lett, hogy aludt este 8 tól hajnal 1 ig, onnan pedig kb 4 ig. Na mondom ez teljesen jó. 

Igenám csak ezzel az én állapotom kicsit romlott. Dorka ugyan aludt 8 kor, én meg akkor pakoltam ruhát, olvastam könyvet, mostam hajat. Egyszóval énidőt tartottam. Így az egy óra hamar ért. Fáradtabb lettem de még mindig mindent meg tudtam itthon csinálni. 

A kővetkező két hétre Dorottya akkorát fejlődött, hogy átalussza az éjszakát. Igen azóta is. Ez azt jelenti, hogy elmarad az egyórási evés. 8-4 ig kb alszik. Igen nagy szerencsém van. Mondjuk eddigre fel lett kapatva így emiatt nem nagyon tudom a napi dolgaimat tenni. Csak azt amit tudok egy kézzel is de az az én bajom ugye. 

Egy szó mint száz. A baba nap, mint nap ügyesebb és fejlettebb. Én azt mondom pihenjetek sokat, élvezzétek az anyaságot. De nekem jól esett, hogy csináltam a dolgaim. Vasaltam, ruhát pakoltam, betettem a mosást, kb a második héttől mosogattam is. Azt éreztem, hogy hasznos vagyok. De ha azt éreztem elfáradtam akkor nem csináltam semmit. 

Találjátok meg a tökéletes egyensúlyt, ami nektek a legjobb. Ez is mindenkinek más, mint a terhesség is. Élvezzetek minden percet, és engedjétek meg magatoknak, hogy boldogok legyetek.