Létezik ez a fogalom a kismamák körében, és úgy lengi át az életünket, mint egy ismeretlen szellem. 

A tenni vàgyás, a környezet tudatosság és gyermekünk erre való nevelése igen is nagyon fontos dolog. Mi tanyán lakunk, szelektíven gyűjtünk, újra hasznosítunk turkálóból veszek ruhát. De nem tudok a mosival, és a mosi tanuival azonosulni.

 

 Egészen pontosan a szellemiségével tudok. Az, hogy a bolygó úgy ki van szipolyozva, mint egy tál osztriga a tengerparti talponállóban, az sajnálatosan tény. Az, hogy ez ellen tenni kell az is tény . Így minden tiszteletem azoké akik képesek ezt a folyamatot csinálni minden nap. 

Azzal viszont nem, hogy a folyamatot és annak egyszerűségét, legalábbis az ő állításuk szerint, mint a Jehova tanui, kérés nélkül nyomják le a torkodon, mint egy jelezve, hogy ha nem ezt csinálod, akkor megölöd a Földet. Itt kell hoztá tenni, a nagyfokú tisztelet adást a kivételnek. Van mosis ismerősöm, elmodta, hogyan is kell használni, de nem erőltette rám. 

Namost az egyszerű teknika, számomra olyan volt, mintha egy kínai nyelvű könyvet olvasnék fejjel lefelé. Van kakifogó, meg csónakos pelus meg bele a tetra, meg a külső történet, meg 83 féle hajtási dolog ... valahol itt vesztem el.

Meg ott, hogy ezt azért tényleg mosni kell, az víz, villany, mosószer. Márpedig az is szennyezi a környezetet is, meg az àrban is nyom. Elvikeg még így is sokkal olcsóbra jön ki a mosi dolog, mint az eldobható, de ebböl a részből màr csak annyira emlékszem, hogy forognak körülötten a kimondott szavak, mintha egy cetlire lennének felírva és bedobva a fejem felől, mint egy konfettifelleg. 

Nézzen mindenki utánna annak, hogy mit szeretne, vagy mit tud használni. Meghallgatni mindenképp érdemes egy mosi fant is, már csak azért is mert szerintem lenyűgöző, az a mélységes alázat, ahogyan alárendelik magukat a természet megsegítésének. Mindenki tegye meg azt amit tud. Mi nem mosit használunk, számomra élhetetlennek tűnik, túl sok macera, túl sok idő. Mi fákat ültetünk, virágokat, méheket tervezünk tartani, szelektíven gyűjtünk, újra hasznosítunk. Mindenki tegye azt, amit be tud vállalni mi ezt, a mosisok a mosit ... tisztelet érte!