A 36.hét végére, a bőröndöm már a teljes menetfelszerelésem részét képezte. Ez annyit tesz, hogy vittem magammal mindehová, boltba, barátnőhöz, anyukámhoz, orvoshoz. Betettem a kocsi csomagtartójába, és kivettem, mikor eseménymentesen sikerült hazaérni. 

Ezt ajánlom is, mindenkinek aki teheti. Így nyugodt lehetsz, hisz nem tud váratlanul és felkészületlenül érni az esemény. Valamint nem kell a hozzátartozódnak haza szaladni a cuccodért és utánnad vinni, ami járvàny helyzetben amúgy is problémás lehet. 

Lássuk mi volt a bőröndben. Mi az ami kelett, mi az ami nem, és mi az ami jó lett volna, de nem vittem, így be kelett hozatni. 

 

Én kaptam egy listát, amin szerepelt, hogy mi az amire szükségem lesz, nekem és a babának. Ezt kiegészítve a saját gondolataimmal kaptuk azt az eredményt, hogy a fél házat magammal vittem. 

Amit vittem és használtam: 

- Tisztálkodási szerek. Tusfürdő, sampon, fogkefe, fogkrém, fésű, kézfertőtlenítő

- Két törölköző 

- Olyan hálóruha, amiből könnyedén elő lehet varázsolni a melleket a szoptatáshoz. 

- 2 papucs. Egy zuhanyozni, egy járkálni. Halgassatok rám, olyan legyen aminek állítható a lábfeje, mert szülés után a lábad kb ötszörösére fog dagadni. 

- Mellszívó (fejő) ezköz 

- A már emlegetett pelenkázó alátét.

- Felnőtt méretű bugyipelenka. Megóv attól, hogy esetleges kellemetlenség érjen a vérzés miatt. Pedig teljesen alap, hogy egy nő szülés után vérzik. Mégis szeretünk makulátlannak tűnni. Ilyenek vagyunk na ... 

- Popsitörlő, és pelenka. Igaz pelenkát adtak, de gyorsan fogyott így a sajátomat is használtam. 

- Telefontöltő 

- Egy nagy és egy kispárna. Hasznos szoptatáshoz, alváshoz, lábat felpóckolni. Mai napig húzom magammal a nagypárnát mindenhová. 

- Pohár és evőezköz 

- Víz, sok és mégtöbb. A szülőszobán jó volt kortyolni és az osztályon  rengeteget ittam, hogy legyen tejem. 

Amit vittem de nem kelett: 

- Zokni, úgy bedagadt a lábam esély nem volt felvenni. Bugyi, az említett pelusnak köszönhetően nem kelett, így nagyméretű betét sem, melltartó, rám nem lehet kapni szoptatósat, eszkábáltam magamnak, nélküle viszont kényelmesebb volt. 

- Könyv, az unalmas percekhez .... hahaha...  naív voltam 

- Textil pelenka, adtak a kórházban. 

- Bimbóvédő krém. Nem 72 óra alatt fogja a baba kirágni a cicidet. 

- Köntös .... mert az a kórházba ugye kell .... háth nem kell. 

Ami kelett volna, de nem vittem

- Babaruha, igaz adtak kis inget, és pólya szerű babazsákot, de az én gyermekem 40 fokban fázott. És a babafotózásról ugye ne is beszéljünk. 

- Babapléd, igen tényleg fázott. 

- Kisméretű törölköző, borogatáshoz bokára, tarkóra. 

- Kesztyű a babának, hogy ne csikarja meg magát.