Szerencsés vagyok mert nagyon jó tanácsokat kaptam terhességem alatt. Az anyukám messzemenően elátott jó tanácsokkal, a védőnőm is nagyon jó. Mégis volt egy dolog ami kimaradt, és kicsit féltem tőlle. 

Most szeretném nektek elmondani, hátha másnak is megfordul a fejében a kérdés. Mi történik amikor megérkezek a kórházba? 

 

Nos, bekerültök, én a saját esetemben burokrepedéssel, egy pénteki napon este 11 órakkor. Megkérdezik, mennyi idős a várandósság, vannak e fájdalmaid, allergiás vagy e valami gyógyszerre. Itt én elmondtam, hogy velem született laktóz intoleranciám van. Aláíratnak veled egy nyilatkozazot, hogy hozzájárulsz a kezelésekhez, ez azért fontos, mert ugye jogod van megtagadni is. A várandósgondozási könyvedben, megvan minden fontos információ ami kellhet még, valamint a várandósság alatt keletkezett összes leleted, nekik alap. Így ez mindenképp legyen nállad. Én egy  A4es lefűző mappában tartottam, amiben lehetőség van lapozni a dokumentumokat, mert genoterm szerű tartók vannak benne. Így az elsőbe tettem a kiskönyvet, utánna mindig időrendben haladva amit kaptam bele fűztem. Gyors, egyszerű, hatékony. 

Mikor túl  voltunk a papír munkán, szúrtak egy vénát, és behelyezték a branült a kezembe. Számomra ez sarkallatos pont volt. Nem nagyon bírom az ilyesmit. A vérvételeket is, anya valamint később a kis kék elefánt segítségével vészeltem át. De most sem volt kérdés kibirom- e ájulás nélkül, hisz a baba érdeke az első. 

Ezt követően megvizsgált az ügyeletben lévő orvos, valamint rákötöttek a CTG gépre. Ez az eszköz nézi a baba szívverését, és az összehúzódások gyakoriságát és erősségét. A vizsgálat során, a doktornő megállapította, hogy bizony itt nincs még szándék a baba részéről, később visszatérünk a dologra. Én ezalatt, megszereztem a cuccomat, mosdóba voltam, telefonáltam, a gép közben működött, fájásaim nem voltak. Jött megint a doktornő, megvizsgált, megállapította megint, hogy nincs még jel. Itt reggelig nem lesz baba. Próbáljak pihenni, mert másképpen hosszú lesz. 

Ez történt hát amikor bekerültem. Itt kezdődik nállam a nulladik fázis, a várakozás. Reggel hatig, kb 2 óránként jött egy szuperkedves szülésznő, levett a gépről, kimentem pisilni, megfordultam, egy szemhunyást sem aludtam persze, olyan izgatott voltam. 

Remélem kicsit sikerült átadni, mi történik, egyszóval úgy mondanám, betegfelvételkor.